Güncel Manşet

“İlçe Güvenlik Danışma Kurulu” toplandı…

“İlçe Güvenlik Danışma Kurulu” toplandı…

28 Mart 2013 Perşembe günü Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda “İlçe Güvenlik Danışma Kurulu” toplantısı yapıldı.

DSC_9976 DSC_9991

Saat 11.00’da Sayın Kaymakamımız Bekir Dınkırcı Başkanlığında başlayan toplantıya Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Jandarma Komutanı Yzb. Engin Sakallıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Selahaddin Uyulgan, Mahalle muhtarları, kurum kuruluş ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

DSC_9992 DSC_9994

Toplantı, 12.09.2012 tarihinde yapılan İlçe Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısından alınan kararların değerlendirilmesi ile başladı ve aşağıdaki gündemde bulunan konular görüşüldü.

  • Yaşlılar, engelliler ve yardıma muhtaç şahıslar ile ilgili mahalle muhtarları ile irtibat halinde bulunarak, şahısların ilgili birimlere bildirimlerinin yapılması,
  • Okullarda anti-sosyal ve problemli öğrencilerin okul idaresiyle işbirliği yaparak belirlenmesi ve topluma kazandırılması ile ilgili çalışmaların yapılması,
  • Mahalle muhtarlarının katılımının sağlandığı toplantılar düzenlenmesi,
  • Okullarda güvenlik eğitiminin sağlanmasına yönelik koruyucu ve önleyici tedbirlerin arttırılmasına ilişkin işbirliği yapılarak okulların giriş ve çıkış saatlerinde öğrencilerin güvenliğinin sağlanması yönünde çalışmaların devamının sağlanması,
  • Kaldırım işgallerinin önlenmesi, trafikte araç, yolcu ve yaya güvenliği için gerekli tedbirlerin alınması,
  • Çöp kamyonlarının mesai saatleri içerisinde çöp alarak trafiği engellemesi açısından çöplerin mesai saatleri dışında alınması,
  • Trafiğin yoğun olduğu caddelerde motosiklet kullanan şahısların trafiği tehlikeye düşürmesinden dolayı denetimlerin arttırılması,
  • Toplumun sorunun bir parçası olduğu gibi çözümün de bir parçası olması yönünde bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu bağlamda Kamu Kurum ve Kuruluşları, işçiler, site ve apartmanlarda, sivil toplum kuruluşları, okullar, muhtarlar ve vatandaşlarla görüşmeler, seminerler ve toplantıların düzenlenmesi, suçla mücadelede alınabilecek önlemler, dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgilendirme çalışmalarının yapılması.

Talep ve temenni bölümünde değerlendirme yapan, Sayın Kaymakamımız Bekir Dınkırcı, “Hepimiz bu bölgede beraber yaşıyoruz. Hepimiz birbirimize destek olursak emniyet, asayiş ve temelinde diğer hizmetlerimiz en iyi noktaya gelecektir. Tespit edilen sorunların çözümünde kendimize düşen bir görev var ise birlikte yapalım. Bunu yaptığımız takdirde gelecek Keşan için çok daha güzel olacaktır.” Dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL