Güncel Manşet

İstiklal Marşı’nın kabulünün 93.yılı Keşan’da da kutlandı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 93.yılı Keşan’da da kutlandı

12 Mart 2014 Çarşamba günü saat 10.00’da Sevim Yenice Konferans Salonu’nda İstiklal Marşı’nın Kabulünün 93. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı düzenlendi.

 DSC_2969 DSC_3015

Programa, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkan Vekili Sabri Küçükkarakaş, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Tamer Ünüvar, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Mahir Sağlık, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Kamu, özel, sivil, sosyal, siyasal kesimlerin temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 DSC_2991 DSC_3003

Program, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Keşan Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Ayşe Yıldız Eruzun tarafından açılış konuşması, Bekir Dınkırcı’nın konuşması, günün anlamı ile ilgili okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren eserlerin okunması, İlçe müzik öğretmenlerinin hazırladığı konserin sunumu, kurtuluş mücadelesi ve İstiklal Marşı konulu canlı tablo sunumu ile program sona erdi.

 DSC_2980 DSC_3041

Bekir Dınkırcı ve beraberindekiler program sonunda programa emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Sayın Kaymakamımız Bekir Dınkırcı yaptığı konuşmada,” İstiklal Marşı’nın Kabul Edildiği Günü ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programına Hoş geldiniz.

Bizi biz yapan ve bir arada tutan ortak değerlerimizden biri olan İstiklal Marşı, Türk milletinin bir mutabakat metnidir. Kurtuluş Savaşı’nın devam ettiği dönemde Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmış, milletin dini ve milli duygularını en güzel şekilde ifade etmiştir.

Rahmetli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı 12 Mart 1921 yılında TBMM’ de kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı ile ilgili ödülü kabul etmeyerek hastanede yatmakta olan gazilerimize bağışlamıştır. Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın.

İstiklal Marşı bu milletin dili, ‘sesli bayrağı’, ‘konuşan toprağı’, yüreğinin temsilcisi ve hallerinin tercümanı olmuştur. İstiklal Marşı’nda öne çıkan iki temel kavram “hürriyet” ve “istiklal”dir. Bunlar aynı zamanda Milli Mücadele’nin başarıyla sonuçlanmasında da en önemli motivasyonu sağlayan kavramlardır. Bugün de millet olarak varlığımız bu bilinci sürdürmemize bağlı olduğuna göre, İstiklal Marşı’nın bugünün Türkiye’sine ve gençliğine sadece bu iki kavramın önemini hatırlatması bile yeterlidir.

Atalarımızın hürriyet ve istiklale verdikleri önemi şiirsel anlamda olağan üstü güzel anlatan İstiklal Marşı, vatanın bölünmezliğini ve bağımsız yaşamanın vazgeçilmezliğini bizlere hatırlatmaktadır.

Bu bağlamda Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk İstiklal Marşı ile ilgili olarak “ İstiklal Marşında, İstiklal davamızı anlatması bakımından büyük bir manası olan mısralar vardır. Benim en beğendiğim yeride burasıdır. “Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet, hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal” diye konunun önemini belirtmişlerdir.

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’unda belirttiği gibi “Sahipsiz Vatanın Batması Haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.” Dizelerinden hareketle Sevgili gençler bizler sizlere güveniyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Birlik ve beraberlik içerisinde proje bağlamlı ve gelecek yönelimli olarak çok çalışarak sizler bu vatanı daha çok yücelteceksiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı mutlu bir ömür dileyerek hepinize selam, saygı ve sevgiler sunuyorum.” Dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL