ERDOĞAN DEMİR- Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği, dün 17 Ağustos Depremi’nin 24.yıldönümü nedeniyle bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Şehitlik Parkı’nda bir stant açan dernek, burada 6 Şubat depreminde gerçekleştirdikleri arama..
ERDOĞAN DEMİR- Keşan Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği, dün 17 Ağustos Depremi’nin 24.yıldönümü nedeniyle bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.
Şehitlik Parkı’nda bir stant açan dernek, burada 6 Şubat depreminde gerçekleştirdikleri arama ve kurtarma çalışmaları ile depremin verdiği zararı gösteren bir fotoğraf sergisi de açtı.
KEDAK Başkanı Gökhan Yumuşak, etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Öncelikle bugün 17 Ağustos ve 6 Şubat asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. 17 Ağustos depreminin bugün 24.yılı bizde KEDAK olarak burada bir stant açtık. Bu stantta bizim 6 Şubat’ta yaptığımız çalışmalarda çekilen fotoğrafları sergiledik. Stantımızı ziyaret eden vatandaşlarımıza çalışmalarımız hakkında bilgi verdik, ayrıca deprem anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği hakkında ve toplanma alanları hakkında bilgiler verdik. Vatandaşlarımızı derneğimize üye ve gönüllü olmaya adavet ediyoruz. Biz her aman söylüyoruz, bizim derneğimizde ve arama kurtarma ekiplerinde yaşın bir önemi yok. Herkese her şekilde ihtiyacımız oluyor. Üye olmak tüm vatandaşlarımızı derneğimize bekliyoruz. Eylül ayı itibariyle saha eğitimlerimiz başlayacak, devam edecek. Gelen arkadaşlarımız tatbikata katılmasa bile eğitimlerde aldıkları bilgileri sadece kendi ailelerine anlatsa bile büyük faydası olacak. Deprem anında nereye saklanması gerekiyor, nasıl hareket edilmesi gerekiyor. Bunları öğrenseler bile çok faydalı olacaktır, o yüzden vatandaşlarımızı gönüllü olmaya davet ediyoruz. Dediğim gibi hiçbir şekilde bir yaş, bir beceri veya bir kabiliyeti olmayı gerektirmiyor? Sadece gönüllü olsunlar, kendilerine gerekli eğitimler verilecek. 17 Ağustos’u tekrardan hatırlatmak amacıyla farkındalık yaratmak istedik Keşan’da böyle bir etkinlik gerçekleştirdik.
Keşan Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu da stantımızı ziyaret etti. Ziyarete gelen tüm vatandaşlarımıza ve belediye başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’na teşekkür ederiz” dedi.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)