Bölgeden

TÜM YEREL SEN EDİRNE ŞUBESİ’NDEN BASIN BÜLTENİ

Emek en yüce değerdir diyen Tüm Yerel Sen Sendikamız Türkiye genelinde 30 bin Zabıta  ve 20 bin İtfaiye çalışanını yakından ilgilendiren  bir çalışmayı  meclise sundu.

8127271Tüm Yerel Sen Sendikası  Edirne Şube Başkanı Savaş ÇERKEZ, Sendika Genel Merkezi’miz tarafından  ülke genelinde görev yapan 30 bin zabıta ve 20 bin itfaiye çalışanlarıyla ilgili önemli bir çalışma yapıldığını belirterek  “Zabıta ve itfaiye çalışanlarının şehitlik noktasında bir beklentisi vardı uzun zamandan beri. Bununla ilgili bir kanun teklifi hazırlayarak görevi başında mağdur olmaları, yaralanmaları, iş yapamaz, göremez duruma gelmeleri halinde nakdi tazminat verilmesiyle ilgili TBMM’ye bir kanun teklifinde bulunduk. Görevi  başında itfaiyeci ve zabıta arkadaşlarımızın ölümü halinde bunların ‘şehit’ sayılması ve nakdi tazminat geride kalanlarına bağlanmasıyla ilgili ayrıca bir kanun çalışması yaptık. Çalışmayı TBMM’ne sunduk. Bu tekliflerle ilgili TBMM’de grubu bulunan bütün partilerden de destek bekliyor ve istiyoruz. Umarız en kısa sürede bu çalışma kanun haline dönüşür. İtfaiyeci ve zabıta arkadaşlarımız bundan sonra mağduriyetlerinde ‘gazi’, ölümleri halinde ‘şehit’ sayılmalarını talep ediyoruz.

Hazırladığımız kanun teklifi 2330 sayılı Kanunda değişiklik yapılması ile ilgili olup Kanunun 2. Maddesinin a fıkrası değiştirilmiş olup.  6 ve 7. bentler eklenmiştir.

Verdiğimiz Kanun Teklifi şu şekildedir:

2330 sayılı Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi

MADDE 1- Kanunun 2. maddesinin a fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş olup 6 ve 7. bentler eklenmiştir.

1. a) İç güvenlik ve asayişin korunması veya kaçakçılığın men, takip ve tahkiki ile zabıta kolluk hizmetleri ile itfaiye hizmetleri konularında görevlendirilen:

6- Zabıta Hizmetlerinde görev yapan çalışanlar

7- İtfaiye Hizmetlerinde görev yapan çalışanlar”

Tüm Yerel Sen Genel Merkezimiz  2330 sayılı kanunda değişiklik öngören   çalışmayı TBMM ye  sunulması için CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’a teslim etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL