Güncel Siyaset

Tuna Bekleviç’ten Ülke Gündemine Dair Önemli Açıklamalar

Tuna Bekleviç, ülkede son günlerdeki gelişmeler üzerine sosyal medya facebook sayfasında bazı açıklamalarda bulundu.

Bekleviç’în açıklamaları şöyle;
10456803_809495262417476_6779750808889288824_n 14937334_1349776741722656_1198889783149108990_nDoğu ve Güneydoğu Bölgemizde yaşanan olaylar, OHAL’in temelsizce uzatılması, medya ve ifade özgürlüğü noktasındaki endişe veren kısıtlamalar ve son olarak Milletvekillerinin gözaltı kararı “bir arada yaşama” gayretimize indirilmiş darbeler oldu. Hiçbirimiz hukuka ve hukukun üstünlüğüne karşı değiliz. Hiçbirimiz terörden ve şiddetten yana değiliz. Fakat hiçbirimiz herhangi bir siyasi partinin amigosu da değiliz.

Herkesin kafasını karıştıran bu olayları anlamak için “milletimizin sağduyusuna” kulak vermeliyiz. Dün olduğu gibi bugünde referansımız “millet” olmalıdır.

2008 yılında kapatma davası esnasında nasıl AK Parti yanında olmamız gerektiyse bugün de muhalif kesimlerin sindirilmesine karşı durmalı ve demokratik kazanımlarımızı muhafaza edebilmeliyiz. Genç Cumhuriyetimiz yıllar içinde ciddi badireler atlattı. Biz, geri değil, ileri gitmeliyiz. Hatalarımızdan ders çıkartarak geleceğe dair “umut” verebilmeliyiz. Çatışmalardan uzaklaşmalı, şiddet yerine muhabbet dilini tercih etmeli ve “ortak değerlerimize” odaklanmalıyız. Dünyada, her gün farklı düşmanlar üretmekten vazgeçmeli, Dünya’ya ilham verecek kalitede “demokrasi kültürü ve adalet anlayışı” inşa edebilmeliyiz.

Rövanştan, intikamdan, şiddetten, silahtan, her türlü ayrımcılıktan, ırkçılıktan, kutuplaşmadan ve nefretten yüreğimizi temizleyebilmeliyiz. Bugün silah ve şiddet susmalı biz konuşmalıyız. Siyasette bazı amigoların sesi gür çıksa da hâlâ vicdan sahibi sessiz bir çoğunluk olduğumuzu unutmamalıyız.

“Biz birlikte Türkiye’yiz” diyenler olarak hâlâ çoğunluktayız.

Sözün bittiği noktada silahlar konuşacağı için sessiz kalmamalıyız. Sorumluluk almalı ve doğru olduğuna inandığımız gerçekleri en yakınlarımızdan başlayarak tüm dostlarımıza haykırmalıyız. Bugün susmamalıyız ki yarın söz bitmesin…

Bugün sorumluluk almalıyız ki yarın çocuklarımıza pişmanlıklarımızı anlatmayalım…

Bugün birbirimize sahip çıkmalıyız ki yarın yalnız kalmayalım…

Hemen şimdi. Hiç vakit kaybetmeden. Faydasız polemikleri görmezden gelelim. Sosyal medyada lüzumsuz gündemlere vakit ayırmayalım. Milletçe moral seviyemizi yükselten güzel dilekleri, farklı yüzleri ve yeni sesleri “paylaşalım!”

Çünkü başka Türkiye yok!

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL